Bylo to tak

Leden 2014

To si tak stojím u kuchyňské linky. Zadělávám těsto na domácí kváskový chleba a kde se vzal, tu se vzal nápad – „pořídíme si penzion“.

Ve chvíli, kdy tuto informaci říkám svému muži, tak vidím jeho zděšení a jak mu před očima běží film „DŘINA 24/7/365“. 😀 Abych to zkrátila. Měsíc jsme se dohadovali, zda ano nebo ne. Jak to dopadlo už asi víte, ale věřte, že to nebyl žádný nátlak 😉 .

Zkrátka jsme se rozhodli začít znovu a tak, jak bychom si představovali, že to má vypadat. Jsme rodina s malými dětmi (Albertovi v té době byli dva a půl a v červnu přibyl náš druhý andílek Louis) a chceme, aby k nám jezdili právě i rodiny s dětmi, kde děti budou mít minimálně 90% svobodu.

A tak jsme v květnu 2014 začali tvořit dějiny na Paldě a nebyli jsme na to sami.

s láskou Klára

 

A tady jsou nějaká jména a fotky:

Chleba zadělávala – Klára Mencl. Film DŘINA 24/7/365 viděl – Pepan Mencl.
Klára a chleba Pepan seká trávník
Klára a chleba Pepan seká trávník

 

 

Leden 2017

Paldu již neprovozujeme, naše nájemní smlouva skončila k 31. 12. 2016. Když se ohlédneme zpět, tak to bylo krásné. Za to jsme vděčni vám, našim hostům, našim spolupracovníkům, dodavatelům a podobně.

A nyní přišel čas k našemu růstu, změně. A znovu se dohadujeme, ale teď už o drobnostech, protože tohle nás fakt baví. Tvořit tyto služby je pro nás posláním, protože vidět spokojené a vděčné hosty za to prostě stojí….

 

Červenec 2017

Po půl ročním intenzivním hledání se nám díky Asociaci hotelů a restaurací podařilo najít úžasný objekt, na krásném místě, se skvělým majitelem. 

Tímto děkujeme AHR, jmenovitě paní ing. Kláře Stárek Zachariášové, za pomoc při hledání, a panu Ing. Milanu Mandíkovi za možnost se realizovat v jeho hotelu.

 

Březen 2018

Naše působení na Hotelu ČESKÁ FARMA skončilo. Tímto bychom chtěli poděkovat všem s kterými jsme zde spolupracovali a hostům se kterými jsme se zde potkali.

 

Duben 2018

Naším novým projektem je Food Point VESELá KOZIčKA v Jičíně. Naším cílem je zde vytvořit místo pro setkávání se s přirozenými potravinami bez chemie.

 

Leden 2019

S velikou lítostí jsme v prosinci ukončili projekt Food Point VESELá KOZIčKA. Převážná většina našich hostů, kteří nás pravidelně s nadšením navštěvovali, bohužel nebyla z Jičína a nám se do Prahy opravdu už nechce 😉

 

Leden 2021

Proběhlo pár let a co myslíte? Samozřejmě „odříkaného největší krajíc“, a tak se stěhujeme do Prahy.

 

Únor 2021

Klára se už definitivně našla v pekařině a tak od prvního února nastoupila v řemeslné pekárně Krusta na pozici provozní manažer. Takže teď dohlíží na to jak „pekař peče housky a uždibuje kousky“ 😉 .

 

Duben 2021

To si tak lenošíte na návštěvě, popíjíte kávičku k bábovce a z toho vás vytrhne zvonění telefonu. „Čau Pepane, skončil mi kuchař, nechceš si vzít restauraci a provozovat ji?“ volal mi kamarád. Říkám mu: „Od kdy?“ a on na to: „Co nejdřív!“. A tak se opět rozbíhá příprava projektu na plné obrátky. No a sezona již poběží v novém podniku.

Restaurace OASE Camping je otevřena pouze v sezoně a jen pro ubytované hosty.

 

Září 2021

Skončila sezóna – byla zachráněna 😉 – projekt dokončen.

A zase telefon, 😀 „Ahoj Pepane, dvacátého buď v Olomouci, přebíráš si objekt.“ Takto zněla strohá oznamovací věta. Za úkol jsem dostal připravit a rozjet malý klubíček pro firmu GrapeWay jako její marketingovou podporu. Následovat bude několik dalších provozů.

 

Březen 2022

Občas se stane i neočekávané. Investor s okamžitou platností stopnul všechny projekty. A tak se stalo, že rozdělaný projekt nikomu nepředáte, ale musíte ho ukončit a zlikvidovat. I to může být součást projektu i když ne zrovna příjemná.

 

A co bude dál? Já ti řeknu co bude dál… 😉