Krásný dobrý den,
jmenuji se Klára Mencl a tento blog píšu pro sebe a své přátele, kterým chutná to, co upeču. Chci, aby našli mé oblíbené recepty na jednom místě a popsané tak, že to každý pochopí. Tím se vše zjednoduší, a mně tak ubude pečení po telefonu nebo komunikátoru. 😀 . Zároveň se snažím shrnout i důležité informace, tipy, které se mohou v kuchyni hodit. Budu se snažit co nejvíce přidávat i fotky a videa, ale to bude postupně, někdy i dodatečně.
Recepty, ale i informace, čerpám různě z internetu, FCB a občas si je i poupravím.
A proč je upravuji? Protože chci k přípravě kynutých těst používat pouze žitný kvas nebo Lievito Madre (italský pšeničný kvas). Droždí nepoužívám, protože mému muži nedělá dobře. To je asi hlavní důvod. Ale nikdy neříkám nikdy a je možné, že mě něco zaujme a zkusím to i s tím droždím….
Žitný kvas používám na těsta chlebová a Lievito Madre na těsta „bílá“ – pšeničné kynuté pečivo sladké a slané. Zkratky, které zde budu používat je ŽK a LM.
A proč název U dobré pekařky maminky?
Mladší syn (6 let), kterému moc chutná téměř vše co upeču, tento název vymyslel. Přišel s nápadem, že si otevřeme pekárnu, já budu péct a on to bude prodávat. Proto jsem se rozhodla název použít.
Doufám, že se vám recepty, rady a návody zde líbí a přinesou vám užitek.
Mějte se moc krásně a dobrou chuť
Klára
PS: S mým Pepanem jsme se rozhodli, že vám sem dáme i jiné recepty / informace, než jenom pečení. Těšit se můžete na masa, klobásy, ale i informace ohledně kvality potravin. 🙂
Napsat komentář