Sous-Vide

posted in: Vaření | 0

Co znamená Sous Vide [sú-víd]?

Toto slovní spojení je z francouzštiny, a v překladu to znamená „ve vakuu“.
Je to zároveň i kuchařská metoda přípravy potravin.

Jak to funguje?

Potraviny jsou zavakuované v sáčcích a připravují se ve vodní lázni, při konstantní teplotě a stanoveném čase.
Teploty zdaleka nedosahují bodu varu, takže nelze mluvit o vaření v pravém slova smyslu a čas může být nastaven i na víc jak 70 hodin.

Další informace najdete i na Wiki.

Můžete zjistit jak rychlé je připravit si večeři z krůtích prsou, vepřové panenky, a nebo flank stek, které jsou připravené metodou sous vide.

 

sous vide
Kachní prsa sous vide – připravená na vaření

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *