Krůtí prso sous-vide KlaPeMe

Maso si můžete připravit jak za studena, tak zatepla, na grilu a nebo na pánvi.

za studena – na sendviče.
Připravíte si sáček s masem do misky. Poté sáček otevřete tak, že nůžkami odstřihnete vrchní část sáčku těsně pod svárem. Maso vyjmete ze sáčku, osušíte papírovou utěrkou a nakrájíte, ostrým nožem, šikmo na tenčí plátky (cca 2-3 mm). Pak kladete na sendvič.

za tepla 
Připravíte si vodní lázeň – voda v hrnci s pokličkou ohřátá na 65°C. Jakmile je voda na správné teplotě, vypnete zdroj tepla a vložíte sáček s masem do lázně. Maso necháte 12 minut prohřát v lázni. Po uplynutí doby vyndáte sáček s masem do misky. Poté sáček otevřete tak, že nůžkami odstřihnete vrchní část sáčku těsně pod svárem. Maso vyjmete a je připravené ke konzumaci. Šťávou ze sáčku maso přelijte.

na grilu
Připravíte si vodní lázeň – voda v hrnci s pokličkou ohřátá na 65°C. Jakmile je voda na správné teplotě, vypnete zdroj tepla a vložíte sáček s masem do lázně. Maso necháte 10 minut prohřát v lázni. Po uplynutí doby vyndáte sáček s masem do misky. Poté sáček otevřete tak, že nůžkami odstřihnete vrchní část sáčku těsně pod svárem.
Maso vyjmete a ihned dáte na rozpálený gril. Teplota grilu cca 230°C. Kontaktní gril maximálně 1 minuta. Na standardním grilu maso grilujete maximálně 1 minutu na jedné a 1 minutu na druhé straně. Je to proto aby maso zůstalo šťavnaté a nebylo vysušené, což je u krůtího obzvláště žádoucí. Šťávou ze sáčku maso přelijte.

na pánvi
Připravíte si vodní lázeň – voda v hrnci s pokličkou ohřátá na 65°C. Jakmile je voda na správné teplotě, vypnete zdroj tepla a vložíte sáček s masem do lázně. Maso necháte 10 minut prohřát v lázni. Po uplynutí doby vyndáte sáček s masem do misky. Poté sáček otevřete tak, že nůžkami odstřihnete vrchní část sáčku těsně pod svárem.
Maso vyjmete a ihned dáte na rozpálenou pánev. Na ní maso opékáte maximálně 1 minutu na jedné a 1 minutu na druhé straně. Je to proto aby maso zůstalo šťavnaté a nebylo vysušené, což je u krůtího obzvláště žádoucí. Šťávou ze sáčku maso přelijte.

Případné žilky nejsou závadou, stačí je při konzumaci odstranit, maso je hotové a připravené.

Máte další dotazy? Zde najdete Kontakty.