Hovězí flank steak sous-vide KlaPeMe

Ideálně si ho připravíte buď na grilu a nebo na pánvi.

na grilu
Připravíte si vodní lázeň – voda v hrnci s pokličkou ohřátá na 56°C. Jakmile je voda na správné teplotě, vypnete zdroj tepla a vložíte sáček s masem do lázně. Maso necháte 10 minut prohřát v lázni. Po uplynutí doby vyndáte sáček s masem do misky. Poté sáček otevřete tak, že nůžkami odstřihnete vrchní část sáčku těsně pod svárem. Maso vyjmete a ihned dáte na rozpálený gril. Teplota grilu cca 230°C. Kontaktní gril maximálně PŮL minuty. Na standardním grilu maso grilujete maximálně PŮL minuty na jedné a PŮL minuty na druhé straně. Takto připravený steak bude propečen na stupeň medium-rare. Šťávou ze sáčku maso přelijte.
Chcete-li steak propéct více, přidejte další čas.

na pánvi
Připravíte si vodní lázeň – voda v hrnci s pokličkou ohřátá na 56°C. Jakmile je voda na správné teplotě, vypnete zdroj tepla a vložíte sáček s masem do lázně. Maso necháte 10 minut prohřát v lázni. Po uplynutí doby vyndáte sáček s masem do misky. Poté sáček otevřete tak, že nůžkami odstřihnete vrchní část sáčku těsně pod svárem. Maso vyjmete a ihned dáte na rozpálenou pánev. Na ní  maso opékáte maximálně PŮL minuty na jedné a PŮL minuty na druhé straně. Takto připravený steak bude propečen na stupeň medium-rare. Šťávou ze sáčku maso přelijte.
Chcete-li steak propéct více, přidejte další čas.

Máte další dotazy? Zde najdete Kontakty.